Úvod \ Expoziční areály \ Areál čs. opevnění Hlučín-Darkovičky \ Aktuality \ Swingové odpoledne v Darkovičkách zaujalo

Areál čs. opevnění Hlučín-Darkovičky

Swingové odpoledne v Darkovičkách zaujalo

Druhý ročník akce s názvem Darkovičky v rytmu swingu, kterou pořádalo Slezské zemské muzeum v neděli 8. září ve svém Areálu čs. opevnění Hlučín-Darkovičky, u návštěvníků vyvolal velkou vlnu zájmu.

 

 

Zhruba dva tisíce lidí prošlo během nedělního odpoledne Areálem čs. opevnění v Hlučíně-Darkovičkách a 230 z nich se vydalo i na komentované prohlídky do místních vojenských objektů a pevností. „Akce byla z našeho pohledu velmi úspěšná, lidé byli s nabídnutým programem spokojeni, přálo nám i počasí a příznivé ohlasy jsme obdrželi také od starostů okolních obcí,“ shrnul krátce letošní ročník Petr Kuchař, vedoucí Areálu.

Největší úspěch mezi diváky sklidilo zejména představení policejního sboru, který si připravil ukázku výcviku svých služebních koní. Bez ohlasu nezůstalo ani vystoupení studentů Střední odborné školy ochrany osob a majetku z Karviné, hospodská rvačka v podání profesionálních filmových kaskadérů, vystoupení hulána Fialy s jeho prvorepublikovou drezurou koní a svou show ohromil také silák Železný Zekon. K uvolněné atmosféře přispívalo bezpochyby i výborné občerstvení nabízející přímo z polní kuchyně ochutnávku jídel uvařených podle kuchařky Jak chutná Moravskoslezsko a zejména děti ocenily možnost projížďky na koních a ponících. Celkovou atmosféru pak doplňovala dobová i současná vojenská a policejní technika. K dobré náladě přispěla i kapela Stanley´s Dixie Street Band a srdce mnohých potěšil také prvorepublikový flašinetář.  

Akce Darkovičky v rytmu swingu byla součástí tzv. Fajneho léta konaného na podporu Technotrasy  a jednou z akcí Měsíce technických atraktivit pořádaného Agenturou pro regionální rozvoj za podpory Regionálního operačního programu Moravskoslezsko.

Pracovníci Areálu čs. opevnění Hlučín-Darkovičky teď zvou zájemce o vojenskou historii na další akci - v sobotu 28. září 2013 uspořádají tradiční Pochod po linii opevnění MO-S 33 až MO-S 19.

 

Kontakt pro média:

BcA. Květa Gebauerová, DiS., manažerka pro média, e-mail: gebauerova@szm.cz, tel: 553 622 999, mobil: 733 376 234

 

Fotografie ke stažení:

Foto 1 Řídit tank není nic jednoduchého, i když jde jen o model. Foto: archiv SZM

Foto 2 Ukázka výcviku policejních koní. Foto: archiv SZM

Foto 3 Show Železného Zekona. Foto: archiv SZM

Foto 4 Hulán Fiala a jeho prvorepubliková drezura koní. Foto: archiv SZM

Poslední aktualizace článku: 03.12.2021

Vytisknout celý článek

Doporučit článek „ Swingové odpoledne v Darkovičkách zaujalo“ na Facebook      

Fotogalerie ke článku