Úvod \ Expoziční areály \ Arboretum Nový Dvůr \ Aktuality \ Netradiční zima - kvetoucí keře v Arboretu Nový Dvůr

Arboretum Nový Dvůr Stěbořice

Netradiční zima - kvetoucí keře v Arboretu Nový Dvůr

Mírná zima, která panovala v prosinci a téměř celý leden, přinesla nečekanou podívanou také v Arboretu Nový Dvůr. Keře, které by měly v tomto období pod sněhovou nadílkou odpočívat, začaly díky vyšším teplotám rozkvétat.

 

Rododendrony, kdoulovec, nebo kalina vonná. Tyto keře se v Arboretu Nový Dvůr obalily květy, přestože do jara zbývalo ještě mnoho dní. A nezůstaly samy – v lednu se k nim postupně přidaly také sakury i zlatice. Jarní počasí však v druhé půlce ledna rychle vystřídala zima a teploty klesly pod bod mrazu. Okvětní lístky tak přestaly keře krášlit a pomalu opadávají. Samotným keřům ale změna počasí neuškodí. "Rododendrony, kaliny i další keře, které díky vyšším teplotám rozkvetly, se s rozmary přírody vyrovnají, předpokládáme tak, že na jaře návštěvníky Arboreta Nový Dvůr opět přivítají krásnými květy," uvedl Robert Klásek, kurátor Arboreta Nový Dvůr.

Ani v únoru se zima nepřihlásila a návštěvníky Arboreta tak nyní mohou potěšit svými pestrými květy například kaliny vonné, pěnišníky či lýkovec jedovatý a pozadu nezůstávají ani sněženky, petrklíče nebo jaterníky podléšky.

 

 

 

 

 

 

 

Poslední aktualizace článku: 03.12.2021

Vytisknout celý článek

Doporučit článek „ Netradiční zima - kvetoucí keře v Arboretu Nový Dvůr“ na Facebook      

Fotogalerie ke článku

   

Další články v této rubrice

 
Život stromu

Život stromu

14.03.2023

Edukační program v Arboretu Nový Dvůr.

Přečíst celý článek  
Vyřež/š si svou dýni 2022

Vyřež/š si svou dýni 2022

03.10.2022

Ohlédnutí za akcí "Vyřež/š si svou dýni".

Přečíst celý článek