Úvod \ Expoziční areály \ Areál čs. opevnění Hlučín-Darkovičky \ Aktuality \ Fajne léto v Areálu čs. opevnění Hlučín-Darkovičky

Areál čs. opevnění Hlučín-Darkovičky

Fajne léto v Areálu čs. opevnění Hlučín-Darkovičky

Areál československého opevnění Hlučín–Darkovičky Slezského zemského muzea se i v letošním roce zapojí do Fajneho léta. Poslední červnovou sobotu si mohou návštěvníci areálu užít bohatý program připravený Agenturou pro regionální rozvoj.

 

 

Návštěvníkům budou umožněny prohlídky pevnostních objektů MO-S 18 Obora, MO-S 19 Alej a lehkého opevnění vzor 37 A 140Z, tzv. Řopíku a užijí si i bohatý program. Připraveny jsou bojové ukázky, prohlédnout si můžete vojenskou techniku, ochutnat občerstvení připravené ve vojenské polní kuchyni nebo si vyzkoušet střelbu ze vzduchovky či luku. Chybět nebude ani ukázka výcviku koní. Pro malé návštěvníky bude připravena zábavná soutěžní cesta, k poslechu zahraje kapela C a K Marškumpačka, jejíž repertoár tvoří vojenská dechová hudba první republiky.

Akce je součástí Měsíce technických atraktivit pořádaného Agenturou pro regionální rozvoj za podpory Regionálního operačního programu Moravskoslezsko. Areál čs. opevnění Hlučín-Darkovičky Slezského zemského muzea je zapojen do Techno trasy, jež virtuálně spojuje 12 objektů technického rázu.

Akce se uskuteční v sobotu 28. června od 14. hodin  za každého počasí.

 

Fajne léto v Areálu čs. opevnění Hlučín-Darkovičky

Areál čs. opevnění Hlučín-Darkovičky

28. 6. 2013

14.00 – 18.00 hodin

 

Vstupné do pevnostních objektů:

základní   40 Kč

zlevněné  20 Kč

Poslední aktualizace článku: 03.12.2021

Vytisknout celý článek

Doporučit článek „ Fajne léto v Areálu čs. opevnění Hlučín-Darkovičky“ na Facebook