Úvod \ Expoziční areály \ Národní památník II. světové války, Hrabyně \ Aktuality \ Den seniorů můžete oslavit ve dvou areálech Slezského zemského muzea

Národní památník II. světové války Hrabyně

Den seniorů můžete oslavit ve dvou areálech Slezského zemského muzea

U příležitosti Mezinárodního dne seniorů připravili Národní památník II. světové války a Historická výstavní budova na pátek 30. září 2016 řadu zajímavých aktivit. A na co se můžete těšit?

 

Už podruhé se senioři mohou vydat do Národního památníku II. světové války v Hrabyni, kde pro ně bude připraven bohatý kulturní program. V době od 9 do 17 hodin se mohou těšit například na komentované prohlídky výstavy Hrabyně včera a dnes, přednášku na téma Lidice, výtvarnou dílnu nebo fotoateliér s možností vyfotit se v dobových uniformách z II. světové války. „Všichni senioři, kteří se s námi podělí o své vzpomínky, si od nás odnesou také malý dárek. Pokud bude příznivé počasí, mohou skupinky zájemců rovněž vyjít na naši vyhlídku a prohlédnout si z výšky okolní krajinu," dodává Kamila Poláková, vedoucí Národního památníku II. světové války. Vstupné pro návštěvníky starší 60 let činí 10 Kč.

 

Nově budou také v Historické výstavní budově připraveny edukační programy za zvýhodněné vstupné ve výši 10 Kč pro osoby starší 60 let. V 10 hodin se zájemci o přírodu mohou zúčastnit programu s názvem Z ptačí perspektivy, prostřednictvím kterého nahlédnou do světa ptáků a dozví se podrobnosti o jejich dovednostech i zajímavých životních strategiích. Ve 14 hodin začíná program s titulem Koloniál aneb o finanční gramotnosti, během něhož návštěvníkům přiblížíme detaily o koloniích, rostlinách, které obohatily náš jídelníček od novověku, připomeneme zámořské objevy a opomenuty nezůstanou ani platidla a jejich ochranné prvky.

 

Podrobný program ke stažení ZDE

 

 

 

Poslední aktualizace článku: 29.11.2021

Vytisknout celý článek

Doporučit článek „ Den seniorů můžete oslavit ve dvou areálech Slezského zemského muzea“ na Facebook      

Další články v této rubrice

 
Připravte s námi výstavu!

Připravte s námi výstavu!

23.10.2023

na téma „Opava a Opavsko za II. světové války"

Přečíst celý článek  
Národní památník II. světové války - průvodce a fotogalerie

Národní památník II. světové války - průvodce a fotogalerie

11.08.2023

Průvodce areálem ke stažení a aktuální fotogalerie expozičního areálu.

Přečíst celý článek  
Otevření Národního památníku II. světové války

Otevření Národního památníku II. světové války

20.03.2023

Hrabyňský památník otevře 29. 4. 2023.

Přečíst celý článek  
Božena Martiníková

Božena Martiníková

07.09.2022

Navždy nás opustila naše dlouholetá pracovnice paní Božena Martiníková.

Přečíst celý článek  
Uzavření Národního památníku II. světové války

Uzavření Národního památníku II. světové války

03.12.2021

Vážení návštěvníci, dovolte, abychom vás informovali, že z důvodu rekonstrukce je Národní památník II. světové války v Hrabyni pro veřejnost uzavřen. Předpokládaný termín otevření bude na jaře 2023. Děkujeme vám za pochopení.

Přečíst celý článek