Úvod \ Expoziční areály \ Arboretum Nový Dvůr \ Aktuality \ Arboretum Nový Dvůr se promění v zahradu plnou strašidelných dýní

Arboretum Nový Dvůr Stěbořice

Arboretum Nový Dvůr se promění v zahradu plnou strašidelných dýní

Dýně mnoha velikostí a tvarů znovu ozdobí venkovní prostory Arboreta Nový Dvůr. Také letos se zde uskuteční oblíbená akce s názvem Vyřež/š si svou dýni.

 

Říjen je v Arboretu Nový Dvůr již tradičně věnován dýním. Ani letos tomu nebude jinak, a tak se návštěvníci z řad široké veřejnosti mohou těšit nejen na jejich vyřezávání, ale také na ochutnávku sladkých a slaných dýňových specialit. Během prvního říjnového víkendu můžete zapojit svou fantazii a vyrobit si netradiční a originální výzdobu na vaši zahradu. Zájemci o přírodu by si neměli nechat ujít komentované prohlídky parku, které začínají vždy v 15 hodin. Nebude chybět ani lampionový průvod, občerstvení a spousta zábavy!

V celém areálu budou vystaveny také dýně, které vyřezaly děti z opavských základních škol. Každý rok je vyhlašeno jedno téma, na základě kterého děti tvoří nejrůznější výtvory podle vlastní fantazie. Pro letošní rok se tématem staly Strašidla. 

 

Akce se koná ve dnech 1.–2. října 2016 vždy od 14 do 18 hodin. Prodej vstupenek bude ukončen v 17.30 hodin.

 

Plakát k akci ke stažení ZDE

 

 

 

Poslední aktualizace článku: 03.12.2021

Vytisknout celý článek

Doporučit článek „ Arboretum Nový Dvůr se promění v zahradu plnou strašidelných dýní“ na Facebook      

Další články v této rubrice

 
Život stromu

Život stromu

14.03.2023

Edukační program v Arboretu Nový Dvůr.

Přečíst celý článek  
Vyřež/š si svou dýni 2022

Vyřež/š si svou dýni 2022

03.10.2022

Ohlédnutí za akcí "Vyřež/š si svou dýni".

Přečíst celý článek