Úvod \ Pro média \ Tiskové zprávy a informace \ Adventní akce ve Slezském zemském muzeu

Slezské zemské muzeum

Adventní akce ve Slezském zemském muzeu

Malování baněk, vánoční dílnička s mikulášskou nadílkou, představení loutkového divadla, koncerty nebo adventní programy pro rodiny s dětmi. Zpříjemněte si adventní čas návštěvou Slezského zemského muzea.

 

V sobotu 2. prosince bude od 9 do 18 hodin  připravena vánoční dílnička s mikulášskou nadílkou. Během celého dne si můžete namalovat baňku, ozdobit perníky, vytvořit si originální vánoční dáreček nebo si připomenout tradice spjaté s Vánocemi. V 16 hodin vystoupí herci s loutkovým divadelním přestavením, po kterém bude v 17 hodin následovat mikulášská nadílka od pravého čerta, Mikuláše a anděla. Vstupné činí 20 Kč.

 

Sérii letošních adventních koncertů v Historické výstavní budově zahájí ve čtvrtek 7. prosince v 17 hodin dětské sbory ZUŠ Václava Kálika. Malý pěvecký sbor zazpívá pásmo koled Malí koledníci a několik vánočních písní. Sbor Grygerianek vystoupí společně se smyčcovým orchestrem a pásmem koled Bílé Vánoce. O týden později, ve čtvrtek 14. prosince opět v 17 hodin, vystoupí klavírista Dominik Fajkus a violoncellista Jan Hanousek. Cyklus zakončíme v sobotu 16. prosince v 17 hodin koncertem s názvem Parlando cantabile (Od řeči ke zpěvu) v podání Komorního pěveckého sboru Slezské univerzity. Vstupné na adventní koncerty je zdarma.

 

Do Památníku Petra Bezruče jste ve dnech 3., 10. a 17. prosince zváni na akci s názvem Vítáme advent. Od 14 do 16 hodin zde bude připraven program pro rodiny s dětmi, na němž si budeme povídat o adventu, zaposloucháme se do četby knihy Ivana Olbrachta „Biblické příběhy“ a nakonec si vytvoříme malou vánoční památku.

 

V předvánočním období nebude chybět ani oblíbené malování baněk, které bude v Historické výstavní budově probíhat až do 22. prosince od 8 do 18 hodin vždy od pondělí do pátku. Více podrobností o jednotlivých akcích najdete na www.szm.cz.

 

Tisková informace ke stažení zde.

 

Kontakt pro novináře:

Mgr. Romana Cieslarová, tisková mluvčí, cieslarova@szm.cz, 733 376 234.

Poslední aktualizace článku: 23.11.2017

Vytisknout celý článek

Doporučit článek „ Adventní akce ve Slezském zemském muzeu“ na Facebook      

Další články v této rubrice

 
Fotografická výstava Svět třetím okem

Fotografická výstava Svět třetím okem

29.03.2022

U příležitosti životního jubilea vystavuje své autorské fotografie Přemysl Orlík, rodák z Opavy. Na fotografiích se snaží zachytit neopakovatelný genius loci, krásu krajiny, která nás obklopuje, jakož i rozmanitosti přírody lidskými vjemy těžko postřehnutelné. Proto je nanejvýš příhodné, že jeho díla budou umístěna právě v Arboretu Nový Dvůr.

Přečíst celý článek  
Workshop k výstavě Pravěký svět aneb Ve stopách Zdeňka Buriana

Workshop k výstavě Pravěký svět aneb Ve stopách Zdeňka Buriana

09.03.2022

Dávno minuly doby, kdy se po planetě Zemi proháněl tyranosaurus nebo velociraptor. I přesto pravěk neustále podněcuje lidskou fantazii. Přesvědčeni jsou o tom i pracovníci Památníku Petra Bezruče, kteří pro rodiny s dětmi vytvořili několik kreativních workshopů, které jsou navázány na výstavu Pravěký svět.

Přečíst celý článek  
Civilizace a barbaři

Civilizace a barbaři

28.02.2022

Antický svět, dnes chápán, jako kolébka moderní evropské civilizace, na druhé straně svět barbarů, kdysi pojmenování etnik mimo římský kulturní okruh. Tyto dva koexistující světy nyní představí archeologické oddělení Slezského zemského muzea v rámci nově připravované výstavy.

Přečíst celý článek  
Pravěký svět aneb Ve stopách Zdeňka Buriana

Pravěký svět aneb Ve stopách Zdeňka Buriana

28.02.2022

Paleoart – výtvarný směr, který se zaměřuje na rekonstrukce pravěkého života. Pro některé možná neznámý pojem, pro milovníky Zdeňka Buriana svět, kde ožívají dávná stvoření. Nová výstava Slezského zemského muzea představí tři umělce, kteří se tomuto směru věnují a navazují tak na Burianovo dílo.

Přečíst celý článek  
Výstava Koptské textilie Slezského zemského muzea

Výstava Koptské textilie Slezského zemského muzea

28.02.2022

Egypt se svým životadárným Nilem je významným centrem starověkých dějin, proto po dlouhá léta láká historiky a badatele. Mnozí z nich přivezli ze svých výzkumných cest cenné artefakty. Několik jich bylo uloženo i ve sbírkách Slezského zemského muzea. Jedná se například o padesát jedna fragmentů látek, které jsou nyní představovány veřejnosti.

Přečíst celý článek  
Rekonstrukce Müllerova domu byla oceněna!

Rekonstrukce Müllerova domu byla oceněna!

02.10.2020

Rekonstrukce objektu a zahrady Müllerova domu byla oceněna v 14. ročníku soutěže Stavba Moravskoslezského kraje 2019.

Přečíst celý článek  
Odkaz Karla Engliše bude rozvíjet nová nezisková organizace

Odkaz Karla Engliše bude rozvíjet nová nezisková organizace

25.05.2020

Sto let poté, co Karel Engliš poprvé usedl do křesla ministra financí, zahajuje činnost nezisková organizace, která bude rozvíjet jeho odkaz.

Přečíst celý článek  
Muzeum OnLine

Muzeum OnLine

27.03.2020

Slezské zemské muzeum s ohledem na stávající situaci s koronavirovou nákazou v České republice uzavřelo na začátku března všechny expoziční areály včetně muzejní knihovny a zrušilo do odvolání všechny kulturní akce, přednášky, besedy a edukační programy.

Přečíst celý článek  
Zrušení akce Hlučín-Darkovičky 2020

Zrušení akce Hlučín-Darkovičky 2020

23.03.2020

Dne 30. května 2020 měla proběhnout tradiční akce „Hlučín-Darkovičky 2020“, kterou jsme připravovali společně s Krajským vojenským velitelstvím Ostrava a Městem Hlučín.

Přečíst celý článek  
Paul Gebauer – „akademický malíř a sedlák“

Paul Gebauer – „akademický malíř a sedlák“

06.01.2020

Slezské zemské muzeum společně s Oblastní galerií v Liberci a Muzeem v Bruntále postupně představí v putovním výstavním projektu dílo významného slezského malíře Paula Gebauera. Smyslem výstavního cyklu je připomenutí a rehabilitace díla tohoto německého autora, který byl po roce 1945 odsunut a jeho majetek včetně většiny jeho děl byl zkonfiskován.

Přečíst celý článek