Úvod \ Aktuality \ Archeologická expedice Rumunsko 2023

Slezské zemské muzeum

Fotogalerie: Archeologická expedice Rumunsko 2023

Centrální hrob v mohyle Dragușeni 1. (foto O. Klápa)Centrální hrob v mohyle Dragușeni 1. (foto O. Klápa)
Český tým při návštěvě Rolnického muzea v Flămânzi. (foto A. Kovacs)Český tým při návštěvě Rolnického muzea v Flămânzi. (foto A. Kovacs)
Vedoucí výzkumu Dr. Adela Kovacs – Muzeul Județean Botoșani. (foto M. Piętoň)Vedoucí výzkumu Dr. Adela Kovacs – Muzeul Județean Botoșani. (foto M. Piętoň)
David Galia (SZM) a Markéta Rušarová (VMJ) při preparování jednoho z hrobů jámové kultury na mohyle Ciurari 1. (foto M. Piętoň)David Galia (SZM) a Markéta Rušarová (VMJ) při preparování jednoho z hrobů jámové kultury na mohyle  Ciurari 1. (foto M. Piętoň)
Německý tým prof. C. Mischky (Universität Erlangen-Nürnberg) při vyměřování budoucích sond na Ciurari 1. (foto O. Klápa)Německý tým prof. C. Mischky (Universität Erlangen-Nürnberg) při vyměřování budoucích sond na Ciurari 1. (foto O. Klápa)
Boční pohled na začištěnou sondu 1 s polovinou kamenného kruhu – mohyla Ciurari 1. (foto M. Piętoň)Boční pohled na začištěnou sondu 1 s polovinou kamenného kruhu – mohyla Ciurari 1. (foto M. Piętoň)
Ondřej Klápa (SZM) a Monika Kokešová (student-dobrovolník) při preparování jednoho z hrobů jámové kultury na mohyle Ciurari 1. (foto M. Piętoň)Ondřej Klápa (SZM) a Monika Kokešová (student-dobrovolník) při preparování jednoho z hrobů jámové kultury na mohyle  Ciurari 1. (foto M. Piętoň)
Rumunští kolegové Lavinia Grumeza (Institute of Archaeology Iași) a Gică Nistor (Muzeum Flămânzi) při dokumentaci hrobu z mladší doby železné na mohyle Ciurari 1. (foto M. Piętoň)Rumunští kolegové Lavinia Grumeza (Institute of Archaeology Iași) a Gică Nistor (Muzeum Flămânzi) při dokumentaci hrobu z mladší doby železné na mohyle Ciurari 1. (foto M. Piętoň)
Celkový pohled z dronu na dosud odkryté části mohyly Ciurari 1. (foto A. Kovacs)Celkový pohled z dronu na dosud odkryté části mohyly  Ciurari 1. (foto A. Kovacs)
Zakonzervování lokality pro příští rok. (foto O. Klápa)Zakonzervování lokality pro příští rok. (foto O. Klápa)
Členové českého týmu expedice do Rumunska ve stepní krajině. Tak snad zase napřesrok! (foto O. Klápa)Členové českého týmu expedice do Rumunska ve stepní krajině. Tak snad zase napřesrok! (foto O. Klápa)
 
 

další galerie v této rubrice