Úvod \ Expoziční areály \ Arboretum Nový Dvůr \ Aktuality \ Podlehněte Kouzlu živých motýlů v Arboretu Nový Dvůr

Arboretum Nový Dvůr Stěbořice

Podlehněte Kouzlu živých motýlů v Arboretu Nový Dvůr

Arboretum Nový Dvůr Slezského zemského muzea otvírá oblíbenou výstavu, která potěší všechny návštěvníky. Zavítejte v červnu do skleníku a nechte se unášet krásou živých motýlů.

 

Již od prvních dnů výstavy se z nich líhnou krásní tropičtí motýli, kteří ve stínu banánovníků, fikusů, bambusů či jiných tropických a subtropických rostlin vytvoří neopakovatelnou atmosféru a okouzlí každého, kdo do jejich království přijde.  

 Prohlédněte si bájná morfa, obyvatele Střední a Jižní Ameriky, oslňující svými blankytně modrými křídly i jejich neméně zajímavé příbuzné z čeledi babočkovití. Seznamte se s pestrobarevnými motýly čeledi otakárkovití, kteří obývají jižní Ameriku, Afriku nebo Madagaskar. Poznejte i zajímavá NEJ přírody, třeba motýla s nejdelšími ostruhami na světě, či největší plochou křídel. Pozornosti však jistě neujdou ani perleťovci, danajdy, atlasi, batolci, bělásci či další druhy motýlů. Prohlédněte si jejich krásu i rozmanité tvary, stejně jako jejich jedinečné mimikry, které jim v přírodě pomáhají přežít.

Výstavu můžete navštívit od 1. do 30. června, otevřena je denně od 9.00 do 16.00 hodin. Cena vstupenky činí 10/5 Kč ke vstupnému do Arboreta Nový Dvůr.

 

Kouzlo živých motýlů

Arboretum Nový Dvůr

1. 6. – 30. 6. 2014

vstupné 10/5 Kč ke vstupnému do Arboreta Nový Dvůr

Poslední aktualizace článku: 03.12.2021

Vytisknout celý článek

Doporučit článek „ Podlehněte Kouzlu živých motýlů v Arboretu Nový Dvůr“ na Facebook      

Další články v této rubrice

 
Život stromu

Život stromu

14.03.2023

Edukační program v Arboretu Nový Dvůr.

Přečíst celý článek  
Vyřež/š si svou dýni 2022

Vyřež/š si svou dýni 2022

03.10.2022

Ohlédnutí za akcí "Vyřež/š si svou dýni".

Přečíst celý článek