Úvod \ Expoziční areály \ Srub Petra Bezruče, Ostravice \ Aktuality \ Komentované prohlídky Srubu Petra Bezruče

Srub Petra Bezruče Ostravice

Komentované prohlídky Srubu Petra Bezruče

Nenechte si ujít komentované prohlídky srubu, které prezentují autentické prostředí letního obydlí básníka Petra Bezruče.

 

Komentované prohlídky se uskuteční v neděli 29. května a 26. června 2022, a to vždy v 10 hodin ve Srubu Petra Bezruče v Ostravici. Na komentovanou prohlídku se není potřeba předem rezervovat. 

Srub Petra Bezruče získalo Slezské zemské muzeum jako součást dědictví po básníku Petru Bezručovi. Obytná část srubu byla ponechána v původní podobě i se zařízením interiéru, který si Bezruč sám navrhl. V přilehlém dřevníku byla v roce 1983 zbudována expozice s názvem Krajem Petra Bezruče. Návštěvník srubu zde nalezne nejen autentické prostředí letního příbytku básníka, ale nutně chodí v jeho stopách, dotýká se životních příběhů básníka a především může poznat prostředí kraje pod Beskydem, jehož osud, v minulosti tak svízelný, zachytil básník ve svém stěžejním díle – ve Slezských písních.

 

Srub lze rovněž navštívit v termíny (není nutná rezervace):
neděle 12. 6. 2022 / 13–17 hodin,
neděle 19. 6. 2022 / 13–17 hodin.

 

Objednávky hromadných návštěv / školních skupin (i mimo otevírací dobu) na tel. čísle 778 528 219 nebo na e-mailu: spb@szm.cz.

 

 

Poslední aktualizace článku: 26.05.2022

Vytisknout celý článek

Doporučit článek „ Komentované prohlídky Srubu Petra Bezruče“ na Facebook      

Další články v této rubrice