Úvod \ Expoziční areály \ Srdcem ve světě - světlem ve slově

Slezské zemské muzeum

Srdcem ve světě - světlem ve slově

Nepřehlédnutelným jevem v současné české literatuře je zvýšená vnímavost ke světu: literatura jako by se znovu odhodlávala aktivněji reagovat na dění kolem nás, na různé problémy, výzvy a složitosti globalizujícího se světa.

 

Hostem besedy o tomto trendu bude literární vědec a teoretik Karel Piorecký z Ústavu české literatury Akademie věd, který jako jeden z mála u nás mapuje zatím nepříliš probádaný terén tzv. angažované literární tvorby. S Karlem Pioreckým si bude povídat básník, překladatel a pedagog Slezské univerzity Dan Jedlička.

 

Beseda se uskuteční ve čtvrtek 14. září 2017 v 18.00 hodin v Obecním domě (Ostrožná 45, Opava).


Beseda je úvodním večerem literárnědiskusního cyklu „Bezruč, a co dál?", který u příležitosti 150. výročí Bezručova narození pořádá Památník Petra Bezruče ve spolupráci s Opavskou kulturní organizací.

PhDr. Karel Piorecký, Ph.D., vystudoval bohemistiku a germanistiku na Univerzitě Karlově v Praze a dějiny novější české literatury na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Pracuje v oddělení pro výzkum 20. století a literatury současné v Ústavu pro českou literaturu AV ČR.

 

 

 

Poslední aktualizace článku: 01.08.2017

Vytisknout celý článek

Doporučit článek „ Srdcem ve světě - světlem ve slově“ na Facebook